Zoalbouers.com

Het ontstaan van de velden

In 2002 toen de oprichting van de “Zoaltboulers” een feit was begon men te spelen op 6 banen welke in een “grote bak” waren aangelegd. Twee lantaarnpalen zorgden in de donkere uren voor de nodige verlichting. Met de groei van het aantal leden en deelname aan de HCK (Hengelose Club Kampioenschappen) werden we al snel geconfronteerd met een tekort aan banen.

In 2004 werd het plan geopperd om meer banen aan te leggen er was immers nog ruimte voor 3 banen naast de bestaande bak en op de oorspronkelijke toegangsweg naar het Vöggelhoes zou nog een 8-tal banen aangelegd kunnen worden zodat ons totaal op 17 banen zou komen.

In 2005 werd besloten om van deze mogelijkheid gebruik te maken en werd er met man en macht gewerkt om deze uitbreiding te realiseren.

Door het grote aantal deelnemers voor HCK competitie moest er in de avonduren op meerdere banen gespeeld worden. In 2006 werden alle banen voorzien van verlichting en werd er naast deze banen een looppad aangelegd.

In 2008 werd Boortoren 16 geheel gerestaureerd en hebben we toestemming gekregen om gebruik te maken van deze boortoren en zijn directe omgeving.
In samenwerking met het BPB (Boor Produktie Bedrijf) is het gehele oppervlak rond deze toren op zijn kop gezet en zodanig aangepast dat er een mogelijkheid ontstond om hier banen uit te zetten waarop gespeeld kan worden tijdens de door ons georganiseerde toernooien.

Op deze twee vlaktes rondom de boortoren hebben we de mogelijkheid om ± 11 banen uit te zetten zodat ons totaal aantal banen op 28 komt.

Het aantal leden groeit en we hebben een limiet bij het inschrijven voor de Zoaltboulers toernooien. Dit laatste is een reden om uit te kijken naar een mogelijkheid om meer banen aan te kunnen leggen.De plek om meer banen aan te kunnen leggen is in overleg met het BPB snel gevonden en ook schuwen zij het werk niet en komen een handje helpen.

Op 21-08 -2010 was het dan eindelijk zover dat de banen geopend konden worden.